Číňania prišli protestovať proti vyhláseniu malajzijskej vlády ohľadne zmiznutého lietadla

NETKY.SK • 12 Február 2015, 07:43 • 2 min
Číňania prišli protestovať proti vyhláseniu malajzijskej vlády ohľadne zmiznutého lietadla

KUALA LUMPUR - Príbuzní čínskych pasažierov lietadla Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu, ktoré v marci 2014 zmizlo nad Indickým oceánom, prišli dnes do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur, aby tam protestovali proti rozhodnutiu malajzijskej vlády vyhlásiť cestujúcich letu MH370 za mŕtvych a lietadlo za stratené. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Približne 15 príbuzných pasažierov zmiznutého lietadla, ktorí na medzinárodné letisko v Kuale Lumpur pricestovali ešte pred svitaním z Číny, nieslo v rukách cedule s nápismi "MH370: Kto nám povie, čo sa stalo?" alebo "Prosím, pomôžte nám! MH370, vráť sa".
      

Jedna z protestujúcich, ktorej manžel bol na palube zmiznutého lietadla, uviedla, že dúfa, že jej zástupcovia spoločnosti Malaysia Airlines a predstavitelia malajzijskej vlády, vysvetlia, čo ich viedlo k tomu, že lietadlo vyhlásili za stratené a cestujúcich na jeho palube za mŕtvych.
      

Ďalšia protestujúca vyslovila presvedčenie, že jej dcéra a nevesta, ktoré boli taktiež na palube zmiznutého lietadla nie sú mŕtve. Let MH370 aerolínií Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca 2014. Na palube Boeingu 777-200ER bolo 239 ľudí; väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Napriek intenzívnemu pátraniu sa po lietadle zatiaľ nenašla ani stopa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona