Číňania plánujú investovať do kúpeľov pri Brne okolo 73 miliónov eur

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 13:08 • 2 min
Číňania plánujú investovať do kúpeľov pri Brne okolo 73 miliónov eur

PRAHA - Čínska provincia Che-pej chce v kúpeľnej zóne v Pasohlávkach pri Brne postaviť kúpeľné centrum za viac než 2 miliardy Kč (okolo 73 miliónov eur). Mali by tam vzniknúť liečebné ústavy a wellness hotely, ktoré by priniesli stovky pracovných miest. Vznik centra sa očakáva do konca roku 2018. Informoval o tom server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Konečná dohoda o konkrétnych podmienkach projektu medzi krajom, obcou Pasohlávky a čínskou provinciou by mala byť podľa juhomoravského hajtmana Michala Haška hotová do konca septembra. Miesto na budovanie kúpeľnej zóny je pritom pripravené dlhší čas. Už v roku 2007 založil kraj spolu s obcou Pasohlávky spoločnú firmu Thermal Pasohlávky, ktorá na niekoľkých desiatkach hektárov vybudovala potrebnú infraštruktúru.

 

"Zástupcovia provincie Che-pej zónu navštívili a prejavili záujem do nej investovať. Krajská rada preto schválila zámer s týmto čínskym partnerom rokovať," povedal Hašek. "Do konca septembra budeme vedieť, za akých konkrétnych podmienok do toho Číňania pôjdu. Do troch rokov by potom mala byť hotová celá realizácia," uviedol Hašek.

 

Podľa neho by kúpeľné centrum bolo najväčším v Českej republike, ktoré by vzniklo na zelenej lúke. "Ľudia by získali tradičnú európsku kúpeľnú starostlivosť, ale investori by tam chceli vniesť aj prvky modernej čínskej medicíny," dodal Hašek, ktorý poukázal aj na očakávané zníženie nezamestnanosti. "Mohli by tam pracovať ľudia z Břeclavska a okolia," dodal.

 

Provincia Che-pej s rozlohou takmer 190.000 km2 leží okolo hlavného mesta Peking. V provincii žije viac než 70 miliónov obyvateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies