Číňania museli za evakuáciu z Ukrajiny Pekingu zaplatiť

NETKY.SK • 5 Apríl 2022, 14:17 • 2 min
Číňania museli za evakuáciu z Ukrajiny Pekingu zaplatiť

PEKING/KYJEV - Katarská televízia al-Džazíra v pondelok večer informovala o tom, že Peking účtoval občanom evakuovaným z Ukrajiny 18.000 juanov (2575 eur) za charterové lety z Rumunska a Poľska do rôznych čínskych miest.

slovakia

left justify in out

„Je to nezmyselne drahé. Sme študenti," povedala pre al-Džazíru nemenovaná žena, ktorá minulý mesiac letela z Bukurešti do mesta Chang-čou.

 

Panarabská televízia ďalej uviedla, že konečný účet za evakuáciu z Ukrajiny bol ešte vyšší, keďže Číňania si museli po prílete do svojej rodnej krajiny zaplatiť aj povinnú karanténu.

 

img

 

„Keď už boli v Číne, museli podstúpiť 14 až 28-dňovú karanténu v hoteloch, tiež na vlastné náklady. Niektorí evakuovaní, ktorí museli v niektorých prípadoch čeliť účtom vyšším ako 4500 eur, uviedli, že prehodnotili svoje plány vrátiť sa domov," uviedla al-Džazíra. Čínske ministerstvo zahraničných na žiadosť o komentár televízii bezprostredne neodpovedalo.

 

Čína začala evakuovať svojich občanov z Ukrajiny krátko po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Čínske ministerstvo zahraničných vecí minulý týždeň oznámilo, že krajinu opustilo 5000 čínskych občanov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies