Číňania investujú do leteckého priemyslu v Česku takmer 2,5 miliardy Kč

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 15:31 • 2 min
Číňania investujú do leteckého priemyslu v Česku takmer 2,5 miliardy Kč

PRAHA - Čínska firma Wangfeng investuje takmer 2,5 miliardy Kč (92,38 milióna eur) do leteckého priemyslu v Českej republike. Holding cez víkend podpísal v čínskom meste Chang-čou v provincii Če-ťiang memorandum so spoločnosťou Direct Fly. Informoval o tom server novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Ako povedal novinárom počas návštevy Číny český premiér Bohuslav Sobotka, Wangfeng má záujem investovať v prvej fáze do leteckého priemyslu v Česku asi 100 miliónov USD (takmer 2,5 miliardy Kč). V budúcnosti by celková investícia mohla dosiahnuť až 5 miliárd Kč. Peniaze by mali smerovať do výstavby vedecko-technického parku na podporu vývoja leteckého priemyslu.

 

V Chang-čou sa okrem toho podpísalo aj memorandum so spoločnosťou Alibaba. Vďaka nemu by sa v budúcich mesiacoch mala spustiť promoakcia, ktorá bude na jednom z najväčších e-shopov na svete propagovať české výrobky. Zatiaľ sa jedná len o dočasný predaj, Česko by však bolo za to, aby sa na e-shope mohli české výrobky predávať dlhodobo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies