Číňania dávajú do laty dvojnásobného olympijského víťaza

NETKY.SK • 6 November 2013, 12:18 • 2 min
Číňania dávajú do laty dvojnásobného olympijského víťaza

PEKING - Dvojnásobný olympijský víťaz v plávaní Sun Jang má za svoje disciplinárne priestupky zakázanú účasť na súťažiach, nesmie trénovať s národným tímom a zastavili mu všetky komerčné aktivity. K suspendácii od športovej univerzity Če-ťiang, ktorú reprezentuje, mu "naložila" ďalšie tresty plavecká agentúra čínskeho Generálneho športového úradu.

slovakia

left justify in out

Sun Jang so svojím Porsche Cayenne spôsobil haváriu s autobusom, a to bez vodičského oprávnenia. Polícia mu v pondelok uložila pokutu 2000 juanov (243 eur) a uvalila na neho sedemdňovú "kontrolnú väzbu". Tento druh trestu sa v Číne ukladá bez súdu za menšie priestupky proti zákonu. Zdá sa však, že to nebol jediný prešľap, ktorý mal na rováši. 

"Sun Jang nerešpektoval zákony tejto krajiny a nedávno viackrát vážne porušil pravidlá svojho tímu. Obišiel základné princípy morálky, správal sa v rozpore so športovým duchom a vážne poškodil obraz národného plaveckého tímu a všetkých čínskych športovcov," uviedla agentúra. 

V špeciálnom zariadení pre výkon trestu je podľa správ umiestnený v samostatnej "izbe", aby sa vyhol ďalším problémom. Môže čítať knihy, cvičiť a sledovať televíziu. 

Sun Jang vlani v Londýne ohromil víťazstvami na 400 a 1500 m voľný spôsob, na krauliarskej dvojstovke bol druhý. Tento rok pridal v Barcelone tri tituly majstra sveta (400, 800 a 1500 m voľný spôsob).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies