Číňania chcú kúpiť väčšinový podiel v nemeckom letisku Hahn

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 14:55 • 2 min
Číňania chcú kúpiť väčšinový podiel v nemeckom letisku Hahn

FRANKFURT NAD MOHANOM - Čínska spoločnosť Shanghai Yiqian Trading Company kúpi väčšinový podiel v nemeckom letisku Hahn pri Frankfurte nad Mohanom, ktoré využívajú najmä nízkonákladové aerolínie Ryanair. Agentúre Reuters to potvrdil jeden z majiteľov letiska, spolkový štát Porýnie-Falcko.

slovakia

left justify in out

Táto správa dokazuje, že Číňania majú veľký záujem o investície do leteckej dopravy v Európe, a zvlášť o investície do nemeckých firiem.

 

Letisko Hahn je ďalšou zo série plánovaných akvizícií čínskych investorov. Napríklad minulý mesiac predložil čínsky výrobca domácich spotrebičov Midea Group ponuku na kúpu nemeckej firmy Kuka, ktorá vyrába priemyselné roboty, za 4,5 miliardy eur.

 

Letisko Hahn už roky bojuje s úbytkom pasažierov. Vlani ich počet klesol na 2,7 milióna z takmer 4 miliónov cestujúcich pred 10 rokmi. Jedným z dôvodov je aj fakt, že letisko je od Frankfurtu vzdialené až 120 kilometrov.

 

Čínska Shanghai Yiqian Trading Company súhlasila, že zaplatí "nižšiu dvojcifernú sumu rádovo v miliónoch eur" za 82,5-% podiel spolkovej krajiny Porýnie-Falcko v letisku. Miestna vláda však bude naďalej dotovať prevádzku letiska a bude pokračovať v investíciách, ale zároveň očakáva, že čínsky investor prevezme na svoje plecia 50 % všetkých nákladov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies