Číňan si otvoril bankový účet: Nápor vlhkých a plesnivých bankoviek nezvládli ani počítačky

NETKY.SK • 8 December 2015, 18:09 • 2 min
Číňan si otvoril bankový účet: Nápor vlhkých a plesnivých bankoviek nezvládli ani počítačky

ČCHENG-TU – Istý Číňan sa rozhodol, že si otvorí účet a do banky doniesol v hotovosti 5 miliónov juanov (takmer 720 tisíc eur) v starých bankovkách. Po niekoľkých hodinách vypovedali službu aj počítačky peňazí, informovali miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa správ, muž s priezviskom Li z provincie S-čchuan doniesol na pobočku Poľnohospodárskej banky Číny osem tašiek plných hotovosti a chcel si otvoriť účet. Väčšina bankoviek bola vlhká a plesnivá. Počítačkám peňazí trvalo celkom sedem hodín od 13.00 do 20.00, kým spočítali hotovosť. Jedna z nich sa dokonca "zapiekla", píše sa v správe.

"Za normálnych okolností, by počítanie týchto bankoviek trvalo približne tri hodiny," povedal jeden z pracovníkov banky.

Peniaze, ktoré muž priniesol vo zväzkoch, boli také vlhké, že bolo ťažké ich od seba oddeliť. Niektoré bankovky museli pracovníci banky vysušiť fénmi na vlasy, aby ich od seba oddelili a mohli ich znova spočítať.

V máji istý mních v Šanghaji použil viac ako 200.000 mincí, každá v hodnote 10 fen (približne 1,4 eurocentu), na nákup ohrievačov vody pre svoj chrám. Počítanie mincí trvalo približne 13hodín a celkove vážili 716 kilogramov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies