Číňan, ktorý podpálil autobus a spôsobil smrť 18 ľudí, dostal trest smrti

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 09:06 • 2 min
Číňan, ktorý podpálil autobus a spôsobil smrť 18 ľudí, dostal trest smrti

PEKING - Trest smrti vymeral dnes súd v Číne mužovi, ktorý v januári podpálil autobus a spôsobil tak smrť 18 ľudí, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Plamene pohltili autobus pred obchodom s nábytkom v meste Jin-čchuan, metropole autonómnej oblasti Ning-sia na severe Číny. Zranenia utrpelo ďalších 33 ľudí.

 

Súd v meste Jin-čchuan odsúdil Ma Jung-pchinga na smrť po tom, čo ho uznal za vinného z "extrémne krutej formy zločinu".

 

Muž podpálil autobus za použitia dvoch plastových vriec naplnených benzínom po hádke týkajúcej sa práce. Úrady však ďalšie podrobnosti nezverejnili. Dodali, že odsúdený sa voči verdiktu odvolá.

 

V uplynulých rokoch došlo viackrát k vážnym požiarom autobusov v Číne. Niektoré z nich podľa vyšetrovateľov spôsobili mentálne nestabilní ľudia alebo ľudia, ktorí sa chceli pomstiť spoločnosti. V roku 2013 pri požiari autobusu pripísanom mužovi so sklonmi k samovražde zahynulo v meste Sia-men 47 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona