Čína zverejnila zoznam 100 najhľadanejších činiteľov, ktorí sa ukrývajú v zámorí

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 13:19 • 2 min
Čína zverejnila zoznam 100 najhľadanejších činiteľov, ktorí sa ukrývajú v zámorí

PEKING - Čína zverejnila dnes v štátnom denníku China Daily vychádzajúcom v anglickom jazyku dvojstranový zoznam 100 najhľadanejších činiteľov, ukrývajúcich sa v zámorí.

slovakia

left justify in out

Zverejnený vládny oznam obsahuje okrem fotografií, mien a domovských miest hľadaných čínskych predstaviteľov aj jazyky, ktorými hovoria a údajné trestné činy, ktorých sa mali dopustiť. 
     

Interpol už vydal medzinárodné zatykače na 77 mužov a 23 žien, nachádzajúcich sa najmä v Spojených štátoch, Kanade a Austrálii, informovalo periodikum China Daily s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa kancelárie medzinárodnej spolupráce pri tzv. ústrednej komisii pre kontrolu disciplíny. Tá je jednou z inštitúcií Komunistickej strany Číny.
     

"Podozrivé osoby sú obvinené zo spáchania korupčných trestných činov vrátane sprenevery, zneužitia moci, korupcie a úplatkárstva," citoval denník China Daily zmieneného úradníka.
     

Čínske ministerstvo pre verejnú bezpečnosť zároveň vyzvalo zúčastnené krajiny na spoluprácu pri vydaní hľadaných osôb do Číny, kde budú čeliť súdnemu procesu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies