Čína zostavila dlhý zoznam položiek, ktoré sa nesmú vyvážať do Severnej Kórey

NETKY.SK • 24 September 2013, 09:53 • 2 min
Čína zostavila dlhý zoznam položiek, ktoré sa nesmú vyvážať do Severnej Kórey

PEKING - Čína sprísnila obmedzenia platné pre Severnú Kóreu a vydala dlhý zoznam tovarov a technológií, ktoré je zakázané vyvážať do susednej spojeneckej krajiny, pretože by mohli byť použité na výrobu zbraní hromadného ničenia. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Opatrenie odráža želanie Pekingu, aby sa Pchjongjang vrátil k ozbrojovaniu prostredníctvom rokovaní. Zoznam zakázaných materiálov s civilným a vojenským použitím obsahuje tie materiály, ktoré možno uplatniť v oblasti jadrových, raketových, chemických a biologických zbraní. Oznámenie ministerstva obchodu, dnes zverejnené na jeho webe, zahŕňa aj 236 strán vysvetlení a podrobností o zakázaných položkách.

V oznámení sa uvádza, že Čína podnikla opatrenie preto, aby uviedla do praxe rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN. Tento krok bude Pchjongjang pravdepodobne vnímať ako ďalšie pokarhanie od svojho jediného významného spojenca. Vo vzťahoch Číny a Severnej Kórey vládne totiž mrazivá atmosféra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies