Čína zmierňuje pravidlá proti COVID-19, pretože krajina je pripravená na normálny život.

NETKY.SK • 13 Január 2023, 09:00 • 2 min
Čína zmierňuje pravidlá proti COVID-19, pretože krajina je pripravená na normálny život.

PEKING - Čína v nedeľu zaviedla svoje zmiernené opatrenia proti COVID-19, keďže krajina sa po troch rokoch prísnej kontroly pandémie začala vracať k normálnemu životu.

slovakia

left justify in out

Krajina znovu otvorila svoje pohraničné prístavy pre nákladnú dopravu ako aj pre prichádzajúcich a odchádzajúcich návštevníkov. Obnovila tiež služby pre čínskych občanov, aby mohli požiadať o pasy a víza na podnikanie a rekreáciu. Bola zrušená karanténa a testy na ochorenie COVID-19 vykonávané na mieste pre prichádzajúcich návštevníkov ako aj preventívna dezinfekcia dovážaného tovaru a kontrola odberu vzoriek potravín z chladiarenského reťazca. Krajina už nebude presadzovať karanténne opatrenia ani hromadné testovanie na COVID-19. Prestali sa používať aj postupy identifikácie blízkych kontaktov alebo označovania oblastí s vysokým a nízkym rizikom. Zmeny politiky Čína znížila stupeň kontroly ochorenia COVID-19 z triedy A na triedu B a odstránila ho z karanténnej liečby infekčných chorôb v nadväznosti na mnohé nedávne zmeny politiky týkajúce sa vírusu, keďže krajina dosiahla plnú zaočkovanosť nad 90 % a vírus COVID-19 vykazoval menšiu závažnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies