Čína zmenila predpisy pre adopciu unesených alebo opustených detí

NETKY.SK • 18 September 2015, 09:26 • 2 min
Čína zmenila predpisy pre adopciu unesených alebo opustených detí

PEKING - Čína zmiernila predpisy pre legálnu adopciu detí, ktoré boli unesené alebo opustené rodičmi. Informovali o tom dnes čínske štátne médiá, podľa ktorých sa čínske vedenie snaží bojovať s pretrvávajúcim problémom obchodovania s deťmi v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters čínske úrady vlani zachránili pred predajom asi 13.000 unesených detí. Mnohé deti vo veku batoliat skončili v štátom spravovaných detských domovoch alebo v iných podobných zariadeniach.

 

V súlade s doterajšou praxou nebolo možné deti, ktoré sa ocitli v detských domovoch, adoptovať, kým úrady neuzavreli pátranie po ich rodičoch.

 

Takéto deti teraz podľa nových predpisov môžu byť poskytnuté na adopciu, ak úrady v priebehu roka nenájdu ich rodičov alebo iného zákonného zástupcu. Adoptívna rodina sa musí zaviazať, že dieťa vráti biologickým rodičom, ak sa objavia.

 

Úrady sa síce snažia nájsť biologických rodičov, ale deti sa do svojich biologických rodín vrátili len v malom počte prípadov. Štátne médiá dnes tiež informovali, že úrady začnú pri pátraní po biologických rodičoch opustených detí využívať testy DNA.

 

Americké ministerstvo zahraničných vecí nedávno uviedlo, že ročne sa v Číne terčom únosu stáva asi 20.000 detí. Mnohé sú predané iným rodinám alebo na nútené práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies