Čína žiada od Británie satelitné informácie o zmiznutom lietadle

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 10:34 • 2 min
Čína žiada od Británie satelitné informácie o zmiznutom lietadle

PEKING - Čínske ministerstvo zahraničných vecí dnes vyslovilo nádej, že mu Británia poskytne údaje z družice spoločnosti Inmarsat, ktoré sa týkajú už tretí týždeň nezvestného lietadla Boeing 777-200 malajzijských aerolínií. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na otázku, či Čína chce, aby jej satelitné informácie o zmiznutom lietadle poskytla Británia, odpovedal hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chung Lej, že by tie údaje mohla Pekingu poskytnúť "príslušná krajina".
      

Práve na základe analýzy družicových údajov firmy Inmarsat malajzijský premiér Nadžíb Razak v pondelok vyhlásil, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines na trase z Kualy Lumpur do Pekingu s 239 ľuďmi na palube, po ktorom už tretí týždeň pátrajú tímy 26 krajín, sa zrútilo v južnej časti Indického oceánu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies