Čína zaznamenala prvý prípad kmeňa H7N4 vtáčej chrípky u človeka

NETKY.SK • 15 Február 2018, 11:05 • 2 min
Čína zaznamenala prvý prípad kmeňa H7N4 vtáčej chrípky u človeka

PEKING - Čína oznámila prvý prípad výskytu kmeňa vtáčej chrípky H7N4 u ženy pochádzajúcej z provincie na východnom pobreží krajiny.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na oficiálne miesta o tom vo štvrtok informovala agentúra Reuters. Žena sa medzičasom zotavila. Podľa Národnej komisie pre zdravie a plánovanie rodiny išlo o prvý prípad ľudskej infekcie kmeňom H7N4 vtáčej chrípky na svete, uviedli úrady v Hongkongu.

 

Ide o prípad 68-ročnej ženy z provincie Ťiang-su, ktorej príznaky sa objavili vlani 25. decembra. Do nemocnice ju prijali 1. januára a prepustili 22. januára. "Pred nástupom príznakov došla do kontaktu s hydinou," uviedli úrady v Hongkongu. U nikoho iného z jej okolia sa symptómy neprejavili.

 

Reuters doplnil, že zima je tradične hlavným ročným obdobím na prenos infekcie vtáčej chrípky. Prenos kmeňu H7N9 vtáčej chrípky na človeka je v Číne oveľa bežnejším.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies