Čína zaviedla mimoriadnu daň na najluxusnejšie vozidlá

NETKY.SK • 2 December 2016, 09:46 • 2 min
Čína zaviedla mimoriadnu daň na najluxusnejšie vozidlá

PEKING - Čína zaviedla mimoriadnu daň na takzvané superautá, teda vozidlá z kategórie najluxusnejších. Informoval o tom server BBC, ktorý sa odvolal na vyjadrenia predstaviteľov čínskeho ministerstva financií.

slovakia

left justify in out

Mimoriadna daň bola stanovená na 10 %, pričom sa dotkne značiek ako Ferrari, Bentley, Aston Martin či Rolls-Royce, ktorých cena presahuje 1,3 milióna jüanov (177.654 eur). Vláda tvrdí, že jedným z cieľov je zníženie emisií, podľa pozorovateľov je to však ďalší krok Pekingu v jeho boji proti okázalému životnému štýlu. To už stihli pocítiť výrobcovia viacerých iných produktov, napríklad prémiových alkoholických nápojov.

 

Čína je pre výrobcov luxusných značiek kľúčovým trhom a automobilky v posledných rokoch stále viac upravujú svoje modely tak, aby čo najviac vyhoveli čínskym zákazníkom. Napríklad Rolls-Royce a Aston Martin plánujú na budúci rok prísť so športovo-úžitkovými vozidlami, čo je vnímané ako odpoveď na preferovanie veľkých áut Číňanmi.

 

Mimoriadna daň na najluxusnejšie autá v Číne vstupuje do platnosti dnešným dňom. Analytici však neočakávajú, že to bohatých Číňanov od nákupov luxusných áut odradí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies