Čína zatkla desiatky ľudí za predaj bravčového mäsa z chorých zvierat

NETKY.SK • 12 Január 2015, 07:59 • 2 min
Čína zatkla desiatky ľudí za predaj bravčového mäsa z chorých zvierat

PEKING - Vyše 110 ľudí zatkla čínska polície pre podozrenie, že predávali bravčové mäso z chorých prasiat. ide o najnovší škandál z oblasti potravinovej bezpečnosti, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo verejnej bezpečnosti dnes vo vyhlásení uviedlo, že zhabalo vyše 1000 ton kontaminovaného bravčového a 48 ton stolového oleja vyrobeného z tohto mäsa pri operácii, ktorá sa začala vlani a uskutočnila sa v 11 provinciách.
      

Podľa vyjadrenia ministerstva podozriví patri k 11 rozličným skupinám, ktoré od roku 2008 skupovali od farmárov za lacný peniaz uhynuté prasce a potom z nich vyrábali slaninu, šunku a stolový olej na predaj. Producenti podplácali pracovníkov štátnych kontrolných orgánov, aby získali potrebné certifikáty. Ministerstvo kauzu vyšetruje od konca roka 2013 a trestne stíhaných je 75 z podozrivých, vrátane niekoľkých štátnych zamestnancov.
      

Séria afér v Číne vážne oslabila dôveru verejnosti v potravinovú bezpečnosť. Predchádzajúce aféry sa týkali napríklad znečisteného dojčenského mlieka v prášku alebo mäsa zo somára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies