Čína zakázala vyvážať tovar s dvojakým použitím do Severnej Kórey

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 06:41 • 2 min
Čína zakázala vyvážať tovar s dvojakým použitím do Severnej Kórey

ŠANGHAJ - Čína sprísnila reguláciu obchodu so Severnou Kóreou, keď zakázala vyvážať do tejto krajiny niektorý tovar s dvojakým použitím, teda potenciálne využiteľný aj na zbrojné účely.

slovakia

left justify in out

Zákaz oznámený v nedeľu večer je súčasťou sankcií Bezpečnostnej rady OSN, uvalených na Kórejskú ľudovodemokratickú republiku (KĽDR) s cieľom vyvinúť tlak na jej vládu, aby prestala vyvíjať jadrovú a raketovú technológiu.

 

Čínske ministerstvo uviedlo zoznam priemyselných komponentov, zliatin a ďalšieho materiálu, ako aj technológií a určitých druhov zariadení, ktoré majú civilné, no tiež zbrojné využitie. Ide napríklad o urýchľovače častíc či centrifúgy.

 

Najnovším zákazom vývozu Čína pokračuje v sprísňovaní opatrení voči Severnej Kórei, pre ktorú je zdrojom takmer všetkého obchodu a energetických dodávok.

 

Peking už zastavil veľkú časť vývozu paliva do KĽDR a výrazne obmedzil zdroje zahraničných príjmov Pchjongjangu, keď nariadil uzavretie severokórejských podnikov v Číne, poslal domov ich pracovníkov a zakázal nákup uhlia, textilu, morských plodov a iného tovaru zo Severnej Kórey.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies