Čína zadržiava dvoch Japoncov podozrivých zo špionáže

NETKY.SK • 30 September 2015, 09:45 • 2 min
Čína zadržiava dvoch Japoncov podozrivých zo špionáže

TOKIO - Čína zadržiava dvoch Japoncov podozrivých zo špionáže, píše agentúra AP s odvolaním sa na správy uverejnené dnes v popredných japonských médiách.

slovakia

left justify in out

Prvého podozrivého čínske úrady zatkli ešte v máji neďaleko vojenských objektov v pobrežných oblastiach provincie Če-ťiang v západnej Číne, druhého zhruba v rovnakom období neďaleko hranice so Severnou Kóreou.

 

Japonské médiá sa pri informovaní o tejto dvojici zatknutých Japoncov opierali o údaje získané od nemenovaných diplomatických zdrojov. Vláda v Tokiu sa k incidentom nateraz nevyjadrila. Hovorca japonskej vlády Jošihide Suga v tejto súvislosti uviedol, že vláda sa v maximálnej možnej miere usiluje chrániť svojich občanov v zahraničí, o konkrétnych prípadoch však odmietol hovoriť.

 

Už v roku 2010 Peking zatkol štyroch zamestnancov japonskej stavebnej spoločnosti, ktorí si mali nakrúcať čínsky vojenský areál v provincii Che-pej na severozápade krajiny; všetkých podľa AP do niekoľkých týždňov prepustili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies