Čína vyvinula zbraň budúcnosti, výmysel zo science fiction je krutou realitou

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 18:44 • 2 min
Čína vyvinula zbraň budúcnosti, výmysel zo science fiction je krutou realitou

PEKING - Čína vyvinula laserovú zbraň podobnú z filmov Star Wars. Jej tvorcovia prezradili aké zlo dokáže spôsobiť.

slovakia

left justify in out

South China Morning Post uvádza, že čínska armáda vyvinula laserovú pušku ZKZM-500, ktorá dokáže zasiahnuť cieľ skrz okná a spôsobiť "okamžitú karbonizáciu" ľudskej kože a svalového tkaniva. Koža teda zhorí a sčernie.

 

"Bolesť bude neznesiteľná," povedal jeden z vývojárov ZKZM-500, ktorá bola vyrobená na Xian Institute of Optics and Precision Mechanics v Čínskej akadémii vied v provincii Shaanxi v severozápadnej Číne.

 

Ďalšou zákernou vlastnosťou zbrane je „neviditeľnosť.“ „Nikto nebude vedieť, odkiaľ prišiel útok, bude to vyzerať ako nehoda," povedal druhý výskumník.

 

img

Foto: Chengdu Hegdan Police

 

Laserová pištoľ váži tri kilogramy, približne rovnako ako bežná útočná puška AK-47 a dokáže zasiahnuť cieľ vzdialený až 800 metrov. Hodnota ZKZM-500 je 13 000 Eur a jej zdrojom je lítium-iónová batéria, ktorá má vydržať 1 000 výstrelov, pričom každý trvá 2 sekundy.

 

Výbor SCMP oznámil, že ZKZM-500 bude čoskoro pripravená na masovú výrobu a pravdepodobne sa stane súčasťou výzbroje čínskych protiteroristických síl a ozbrojenej polície.

Mala by byť užitočná pri rukojemníckych situáciách či pri tajných operáciách.

 

"Toto už nie je sci-fi, je to už živá skutočnosť," povedal Wang Zhimin, výskumný pracovník Výskumného centra laserovej fyziky a technológie v Číne v Akkine vied v Pekingu.

 

img

 

Čínska vláda avizuje, že zbraň má byť zväčša používaná na zranenie cieľu, nie zabitie. Pri krátkom výstrele človeku obhorí koža, pri dlhšom pôsobení laser dokáže prepáliť aj vnútornosti skrz na skrz. Na vládnom webe sa podľa South China Morning Post mali objaviť už aj náznaky využitia pri nelegálnych protestoch, čo desí verejnosť.

 

Čínske médiá tvrdia, že ich krajina vyvinula zbraň, o ktorej vývoj sa doteraz beznádejne snažili viaceré mocnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies