Čína vyslovila ľútosť nad rezignáciou Kofiho Annana

NETKY.SK • 3 August 2012, 06:27 • 2 min
Čína vyslovila ľútosť nad rezignáciou Kofiho Annana

Čína vyslovila ľútosť nad rezignáciou Kofiho Annana - Politika Čína vyjadrila vo štvrtok večer poľutovanie nad rezignáciou osobitného vyslanca OSN a Ligy arabských štátov (LAŠ) pre Sýriu Kofiho Annana zo svojej funkcie. Peking zdôraznil podporu Organizáci

slovakia

left justify in out

img

Čína vyjadrila vo štvrtok večer poľutovanie nad rezignáciou osobitného vyslanca OSN a Ligy arabských štátov (LAŠ) pre Sýriu Kofiho Annana zo svojej funkcie. Peking zdôraznil podporu Organizácii Spojených národov, ktorá by mala hrať dôležitú úlohu pri riešení krízy v Sýrii.
      "Chápeme ťažkosti Annanovej sprostredkovateľskej práce a rešpektujeme jeho rozhodnutie," uviedol vo vyhlásení hovorca čínskeho rezortu diplomacie. Súčasne ocenil Annanovo úsilie a povedal, že Čína je otvorená "akýmkoľvek návrhom, ktoré pomôžu politickému riešeniu sýrskej záležitosti".
      Kofi Annan odôvodnil svoju rezignáciu nedostatočnou podporou Bezpečnostnej rady OSN a medzinárodného spoločenstva.
      Konflikt v Sýrii vedený čoraz viac vojenskými prostriedkami a jasná nejednotnosť v BR OSN podľa Annana zmenila situáciu natoľko, že nie je možné, aby úspešne vykonal svoj mandát nájdenia politického riešenia. 
      "Pokým sýrsky ľud zúfalo žiada činy, pokračuje v Bezpečnostnej rade vzájomné pripisovanie si viny," povedal Annan pred novinármi v Ženeve.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies