Čína vyšle na boj proti ebole do Afriky 1000 zdravotníkov

NETKY.SK • 6 November 2014, 07:07 • 2 min
Čína vyšle na boj proti ebole do Afriky 1000 zdravotníkov

PEKING - Čína vyšle asi 1000 zdravotníkov a expertov do západnej Afriky na pomoc pri boji proti epidémii eboly.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Sin-chua, zdravotníci odcestujú do západoafrických krajín postupne v priebehu nasledujúcich mesiacov. Do Libérie, ktorá je epidémiou najviac postihnutá, Čína tiež vyšle elitnú jednotku svojej Ľudovej oslobodeneckej armády. Peking už vyslal 252 odborníkov, ktorí v Libérii, Sierra Leone a Guinei pomáhajú bojovať proti šíreniu eboly. Krajina tiež zvýšila svoju pomoc boju proti vírusovému ochoreniu na 750 miliónov jüanov, čo je v prepočte približne 97 miliónov eur. Čína sa napriek tomu dostala pod paľbu kritiky, že ako najväčší obchodný partner Afriky sa na boji proti ebole dostatočne nepodieľa.
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) registruje v najpostihnutejších západoafrických krajinách Libéria, Sierra Leone a Guinea 14 000 prípadov eboly a približne 5000 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies