Čína vyjadrila znepokojenie nad výrokmi Donalda Trumpa o Taiwane

NETKY.SK • 12 December 2016, 09:17 • 2 min
Čína vyjadrila znepokojenie nad výrokmi Donalda Trumpa o Taiwane

PEKING - Čína vyjadrila dnes "vážne znepokojenie" nad výrokmi novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa týkajúce sa Taiwanu, podľa ktorých sa Spojené štáty nemusia nevyhnutne pridržiavať politiky "jednej Číny".

slovakia

left justify in out

Trump v rozhovore pre televíziu Fox News uviedol, že plne chápe doterajší postoj USA v uznávaní politiky jednej Číny. "Ale neviem, prečo musíme byť viazaní politikou jednej Číny, pokiaľ neuzavrieme s Čínou dohodu týkajúcu sa iných vecí vrátane obchodu," vyhlásil.

 

Trumpovo rozhodnutie prijať začiatkom decembra telefonát od taiwanskej prezidentky Cchaj Jing-wen vyvolalo chladné reakcie i oficiálny protest z Pekingu. Išlo o prvý rozhovor amerického novozvoleného alebo úradujúceho prezidenta s najvyšším predstaviteľom Taiwanu, odkedy Washington v roku 1979 prerušil s Tchaj-pejom diplomatické styky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies