Čína vyjadrila obavy nad jednostrannou vojenskou akciou proti Sýrii

NETKY.SK • 2 September 2013, 10:21 • 2 min
Čína vyjadrila obavy nad jednostrannou vojenskou akciou proti Sýrii

PEKING - Čína dnes vyjadrila vážne znepokojenie nad akoukoľvek jednostrannou vojenskou akciou proti Sýrii po tom, ako americký prezident Barack Obama odložil vojenskú reakciu na útok chemickými zbraňami až do hlasovania Kongresu.

slovakia

left justify in out

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chung Lej oznámil, že Spojené štáty informovali Peking o svojich dôkazoch o použití chemických zbraní v Sýrii. Podľa Číny by sa nijaká strana nemala ponáhľať vopred posudzovať výsledky vyšetrovania expertov OSN na chemické zbrane, ktoré je objektívnym a nezaujatým vyšetrovaním, uskutočneným v spolupráci so sýrskou vládou, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Obama sa pokúša získať podporu verejnosti a Kongresu po oznámení, že chce súhlas Kongresu pre vojenskú akciu proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Republikáni a demokrati nie sú jednotní v otázke vojenskej intervencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies