Čína vyčlení desiatky miliárd jüanov na zníženie produkcie ocele a uhlia

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:03 • 2 min
Čína vyčlení desiatky miliárd jüanov na zníženie produkcie ocele a uhlia

PEKING - Čínska vláda vyčlení 27,64 miliardy jüanov (3,77 miliardy eur), aby pomohla miestnym vládam so znížením výrobnej kapacity v oceliarskom a uhoľnom priemysle a zatvorením niektorých nadbytočných prevádzok už v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to dnes čínske ministerstvo financií. Informovala o tom agentúra Reuters. Peniaze vo fonde na reštrukturalizáciu priemyselných závodov sa rozdelia na dve časti. Jedna sa použije na preloženie prepustených robotníkov a druhá na odmeny miestnym úradom, ktoré do konca roka zatvoria viac podnikov, ako mali nariadené.

 

Čína sa zaviazala, že v nasledujúcich troch až piatich rokoch zníži produkciu ocele o 100 až 150 miliónov ton a ťažbu uhlia o 500 miliónov ton, aby zastavila pokles cien oboch komodít v dôsledku ich nadmernej produkcie.

 

Peking plánuje vyčleniť celkovo 100 miliárd CNY, aby pomohol miestnym úradom a štátnym firmám s financovaním prepúšťania, pričom 20 % z tejto sumy pôjde na odmeny pre úrady s najlepšími výsledkami. Úrady odhadujú, že v Číne príde v dôsledku prepúšťania o prácu až 1,8 milióna ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona