Čína vyčlení ďalšie milióny na pátranie po zmiznutom lete MH370

NETKY.SK • 22 November 2015, 10:38 • 2 min
Čína vyčlení ďalšie milióny na pátranie po zmiznutom lete MH370

PEKING/KUALA LUMPUR - Čínsky premiér Li Kche-čchiang prisľúbil vyčleniť ďalšie finančné zdroje vo výške 14,5 milióna dolárov (v prepočte približne 13,6 milióna eur) na pomoc pri pátraní po lietadle spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa pred viac než rokom stratilo spolu s 239 osobami na palube, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Predseda čínskej vlády to oznámil v sobotu počas rokovania s austrálskym partnerom Malcolmom Turnbullom na summite lídrov Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Malajzii.

 

Lietadlo Boeing-777 leteckej spoločnosti Malaysia Airlines, let MH370, s celkovo 239 osobami na palube sa stratilo z radarov vlani 8. marca počas letu z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu. Predpokladá sa, že sa zrútilo do Indického oceánu vo vodách štátu Západná Austrália.

 

Náklady na medzinárodné pátranie po zmiznutom lietadle, na palube ktorého sa nachádzali prevažne čínski občania, sa dosiaľ vyšplhali na 120 miliónov dolárov (v prepočte približne 112 miliónov eur).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona