Toto nevyzerá dobre! Čína varuje pred opakovanými vojenskými zásahmi v Sýrii

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 14:01 • 2 min
Toto nevyzerá dobre! Čína varuje pred opakovanými vojenskými zásahmi v Sýrii

Peking – Ministerstvo zahraničných vecí vyzýva, aby sa predchádzalo podobným vojenským útokom na území Sýrie ako prišlo zo strany USA. Považuje to za obmedzovanie suverenity štátu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento názor zdieľa aj Moskva, ktorá taktiež odsúdila útok USA na základňu v Sýrii, ktorá sa stala terčom bombardovania, ako reakcia na chemický útok, ktorý sa stal minulý týždeň v Sýrii. „Čína vždy zastávala názor nepoužiť vojenskú silu v medzinárodných vzťahoch pri zachovaní územnej suverenity“, uviedol čínsky diplomat, ktorý poznamenal, že sýrska kríza sa dá vyriešiť iba prostredníctvom politických prostriedkov.

 

Čína vyzýva všetkých spojencov aby zvolili politické riešenie. „Je iba na rozhodnutí sýrskeho ľudu aká bude budúcnosť Sýrie“, uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí. Čína je pripravená pripravená „rokovať so všetkými stranami o najrýchlejších a najefektívnejších riešeniach sýrskej krízy“, zdôraznil hovorca.

 

Dňa 7. apríla americká armáda vypálila celkom 59 nadzvukových rakiet Tomahawk na vojenskú základňu a letisko v sýrskej Homs Governorate, ktoré nariadil Donald Trump, presne tak ako sľúbil v prípade, že OSN ostane nečinná. Washington uviedol, že nálet bol len odpoveďou na chemický útok na Idlib 4. apríla.

 

Ruský prezidentský hovorca Dmitrij Peškov povedal, že Moskva považuje americký nálet ako akt agresie voči suverénnemu štátu. Podľa amerického senátora štátu Vermont Bernieho Sandersa by sa sýrska kríza mala riešiť na politickej úrovni, podľa jeho vlastných slov, "myslím si, že v konečnom dôsledku má byť riešenie politické". V prípade, že USA bude aj naďalej posielať vojská do vojny, upevní proces, ktorý prehlbuje aj finančnú krízu Sýrie.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona