Čína uvalila na elektrotechnickú oceľ antidumpingové clá do výšky 46,3 %

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 12:48 • 2 min
Čína uvalila na elektrotechnickú oceľ antidumpingové clá do výšky 46,3 %

PEKING - Čína, ktorá je sama obviňovaná zo zaplavenia globálnych trhov lacnou oceľou, uvalila antidumpingové clá až do výšky 46,3 % na produkty z elektrotechnickej ocele dovážané z Japonska, Južnej Kórey a Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v piatok čínske ministerstvo obchodu. Antidumpingové clá sa týkajú spoločností JFE Steel Corp, Nippon Steel, Sumitomo Metal Corp a POSCO, uviedlo ministerstvo v oznámení, ktoré zverejnilo na svojej internetovej stránke. Nekonkretizovalo však, na ktorých dodávateľov z Európskej únie sa clá vzťahujú.


Čína, ktorá je zďaleka najväčším producentom ocele na svete, stále importuje iba relatívne malé množstvá sofistikovaných oceľových produktov vrátane elektrotechnickej ocele používanej v transformátoroch a generátoroch. Obrovský čínsky oceliarsky sektor sa pritom zameral na zahraničné trhy v snahe zmierniť veľký domáci prebytok ponuky. V roku 2015 export čínskych oceľových výrobkov medziročne vzrástol o 19,9 % na 112 mil. ton.


Indická spoločnosť Tata Steel tento týždeň oznámila, že predáva svoje závody v Británii, pričom ako dôvod uviedla to, že trh zaplavili lacné čínske produkty. Podľa údajov Čínskeho združenia železa a ocele sa v minulom roku voči čínskym výrobcom ocele viedlo 36 antidumpingových prešetrovaní, čo bolo oproti roku 2014 zdvojnásobenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona