Čína úspešne odpálila nový typ raketovej strely

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 14:03 • 2 min
Čína úspešne odpálila nový typ raketovej strely

PEKING - Čínska armáda s úspechom skúšobne odpálila nový typ raketovej strely do vôd neďaleko Kórejského polostrova. Oznámilo to dnes čínske ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Test rakety sa uskutočnil v čase, keď Čínu rozhnevalo umiestnenie amerického protiraketového systému THAAD v Južnej Kórei. Radary tohto systému sú podľa nej údajne schopné sledovať štarty rakiet a lety lietadiel hlboko v čínskom vnútrozemí.

 

Čínske ministerstvo obrany minulý mesiac uviedlo, že bude reagovať ďalším testovaním nových typov zbraní za podmienok simulujúcich skutočný boj.

 

Z krátkeho vyhlásenia, ktoré sa dnes objavilo na webovej stránke ministerstva obrany, vyplýva, že skúška sa uskutočnila nedávno v Pochajskom zálive Žltého mora a dosiahla zamýšľaný cieľ.

 

Typ raketovej strely ani iné podrobnosti neuvádza. Čína veľa investovala do balistických striel i do rakiet s plochou dráhou letu, dodala tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona