Čína tvrdí, že dohoda o výmenných kurzoch s USA neexistuje

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 09:52 • 2 min
Čína tvrdí, že dohoda o výmenných kurzoch s USA neexistuje

PEKING - Tajomník čínskeho ministerstva financií Zhu Guangyao v utorok informoval, že neexistuje žiadna tajná dohoda medzi Čínou a USA, ktorá by sa týkala výmenných kurzov.

slovakia

left justify in out

Uviedol pritom, že dôvera na nervóznych trhoch nezodpovedá situácii v čínskej ekonomike. Poznamenal, že rast Číny bude stabilný. "Čína má politické nástroje, ktoré vedú ekonomiku správnym smerom,“ povedal.


Jeho stanovisko reaguje na špekulácie, ktoré sa objavili po summite krajín G20 v Šanghaji. Podľa špekulácií sa ministri financií dohodli na oslabení dolára, ktorý sa minulý týždeň dostal na päťmesačné minimum voči košu svetových mien. Reagoval tak na rozhodnutie americkej centrálnej banky.


Americký Federálny rezervný systém minulú stredu ponechal sadzby nezmenené, pričom informoval, že mierny hospodársky rast americkej ekonomiky a výrazný nárast počtu pracovných miest umožnia dvakrát zvýšiť úrokové sadzby o štvrť bodu do konca roku. Tento odhad je polovičný oproti decembrovému odhadu. Základná úroková sadzba tak zostáva v rozpätí od 0,25 do 0,50 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona