Čína stopla 'obscénne a lascívne' internetové zoznamky

NETKY.SK • 17 Február 2015, 14:07 • 2 min
Čína stopla 'obscénne a lascívne' internetové zoznamky

PEKING - Čínsky úrad pre reguláciu internetu zastavil prevádzku 65 zoznamovacích webstránok a iných portálov slúžiacich na nadväzovanie vzťahov po tom, ako ich obvinil zo šírenia obscénneho obsahu a umožnenia registrácie pod falošnými menami. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na čínske médiá.

slovakia

left justify in out

Medzi zakázanými internetovými stránkami sa objavili aj názvy ako "Získaj známosť na jednu noc" či "Zahrám sa s tebou cez net", uvádza agentúra Sinchua. 
     

"Tieto webové stránky povolili používanie falošných totožností za účelom registrácie... alebo šírenia obscénneho a lascívneho obsah ... Okolnosti boli vážne a účinky hrozivé," uvádza sa vo vyhlásení čínskeho Úradu pre kybernetický priestor (CAC).
     

Štátne médiá uplynulý týždeň avizovali, že sa regulačný orgán zameria na podvody, ktorých sa dopúšťajú internetové zoznamky a iné stránky slúžiace na zoznamovanie. 
     

Čína podľa agentúry Reuters vykonáva prísnu kontrolu nad internetom, pričom opatrenia zdôvodňuje tým, že je potrebné zaistiť sociálnu stabilitu i morálku a zároveň ochrániť spotrebiteľov. Peking sa opakovane pokúša zmierniť obavy z cenzúry internetu, ktoré prichádzajú zo strany ľudskoprávnych organizácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies