Čína sprísnila pravidlá pre používateľov internetu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 18:17 • 2 min
Čína sprísnila pravidlá pre používateľov internetu

PEKING - Čínski používatelia internetových blogov a diskusných fór sa budú musieť registrovať pod svojimi skutočnými menami a s príslušným prevádzkovateľom podpísať čestné vyhlásenie o tom, že sa vyvarujú spochybňovania komunistického systému.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP.
     

Opatrenie prichádza po nedávnych snahách Pekingu zablokovať prakticky súkromné siete, ktoré sú využívané na obchádzanie rozsiahlych vládnych filtrov internetu. Čína má najväčšie množstvo používateľov internetu na svete - 649 miliónov, avšak silnejúca cenzúra ochromuje obľúbenosť sociálnych médií.
     

Peking požadoval od operátorov uvádzanie skutočnej totožnosti niektorých používateľov internetu už od roku 2012, nariadenie však zlyhalo na špecifikácii služieb, ktorých sa malo týkať. Nový príkaz požaduje registráciu pod skutočným menom na blogoch, mikroblogoch, ako aj v komentároch jednotlivých webových stránok.
     

Vládna Komunistická strana Číny povzbudzuje obyvateľstvo, aby využívalo internet na vzdelávacie a obchodné účely, varuje však pred "ilegálnou a nezdravou" aktivitou v tomto mediálnom priestore. Webové stránky, ktoré Peking vyhodnotí ako podvratné či obscénne, sa snaží následne zablokovať alebo cenzurovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies