Čína sľubuje najprísnejšie tresty za teroristické činy

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 14:20 • 2 min
Čína sľubuje najprísnejšie tresty za teroristické činy

PEKING - Čínske súdy budú prísne trestať páchateľov teroristických útokov, ako bol nedávny incident, pri ktorom útočníci na železničnej stanici v juhozápadnej Číne dobodali na smrť 29 ľudí.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes predseda čínskeho najvyššieho súdu, ktorého citovala agentúra AP.
      

Na zozname priorít na tento rok je podľa predsedu čínskeho Najvyššieho ľudového súdu Čou Čchianga na prvom mieste vymeriavanie vysokých trestov za terorizmus a zločiny súvisiace s ohrozovaním verejného poriadku.
      

"Najvyšší súd sa bude podieľať na "udržiavaní národnej bezpečnosti a sociálnej stability, ako aj na zvyšovaní pocitu bezpečia obyvateľstva," povedal Čou Čchiang a dodal, že chce, aby súdy v každom jednom prípade rozhodovali "nestranne a spravodlivo".
       

K doposiaľ poslednému teroristickému činu na území Číny došlo 1. marca večer, keď viac než desiatka útočníkov vyzbrojených dlhými nožmi napadla ľudí na železničnej stanici vo veľkomeste Kchun-ming v juhozápadnej Číne. Zomrelo najmenej 34 ľudí, vrátane piatich útočníkov, ktorých zastrelila polícia. Ďalších 130 ľudí utrpelo zranenia.
      

Vláda z útoku obvinila moslimských Ujgurov - národ turkotatárskeho pôvodu -, ktorý nesúhlasí so zásahmi ústrednej vlády voči ich kultúre a náboženstvu, hoci úrady tvrdia, že im poskytujú rozsiahle slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona