Čina sa stala jednotkou, v predaji elektrických vozidiel predbehla už aj USA

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 18:18 • 2 min
Čina sa stala jednotkou, v predaji elektrických vozidiel predbehla už aj USA

PEKING - Čína vlani predstihla Spojené štáty v predaji áut s elektrickým pohonom. Stala sa pre ne najväčším trhom na svete.

slovakia

left justify in out

Každé štvrté elektrické auto sa predá na jej území. Uvádza to Medzinárodná agentúra pre energiu (IAE). Na jej najnovšiu správu sa odvoláva český server iDNES.

 

Štúdia tvrdí, že Čína je globálnym lídrom elektrifikácie dopravy. V krajine je už 200 miliónov bicyklov s elektrickým pohonom a 300.000 autobusov na batérie.

 

Podľa IAE sa vlani predalo na svete 750.000 elektromobilov a vozidiel s hybridným pohonom. Najväčší podiel na predaji, až 29 %, mali vlani elektroautá v Nórsku.

 

IAE odhaduje, že sa trh s elektroautami nachádza na začiatku svojho búrlivého vzostupu. Ich počet na cestách by mohol do roku 2020 dosiahnuť 20 miliónov. O päť rokov neskôr by ich mohlo byť na cestách do 75 miliónov.

 

Vlani sa na svete vyrobilo 72 miliónov áut, z nich malo elektrický alebo hybridný pohon mierne nad 1 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona