Čína sa rozhodla zrekonštruovať budhistické centrum Larung Gar

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 10:33 • 2 min
Čína sa rozhodla zrekonštruovať budhistické centrum Larung Gar

PEKING - Čína dnes oznámila, že rekonštruuje veľké centrum budhistického učenia Larung Gar na západe krajiny.

slovakia

left justify in out

Vláda tak reagovala na vlaňajšie správy, že toto mesto, tvorené prevažne mníchmi a mníškami, demoluje a že jej obyvateľov vyhnala.

Predstaviteľ samosprávy a štátne médiá dnes uviedli, že projekt je zameraný na odstránenie hrozieb pre bezpečnosť a zdravie v meste Larung Gar, ktoré bolo domovom desaťtisícov mníchov, mníšok i laikov študujúcich náboženstvo.

Hovorca okresnej samosprávy Ťiang Č'-ming pre agentúru AP povedal, že niektoré budovy zrovnali so zemou, aby uvoľnili cestu hasičom. Hovorca neinformoval, koľko budhistických veriacich zostalo v lokalite, ale oznámil, že približne 800 ich presťahovali do neďalekého mesta.

Rozľahlé mesto Larung Gar sa nachádza na horskom úbočí v tibetskej autonómnej prefektúre - tvorili ho tisíce zrubov, ktoré poskytovali ubytovanie obyvateľom a návštevníkom, prichádzajúcim na krátkodobé študijné kurzy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies