Čína ruší služby Google pred blížiacim sa 25. výročím zásahu v Pekingu

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 15:39 • 2 min
Čína ruší služby Google pred blížiacim sa 25. výročím zásahu v Pekingu

PEKING - Internetové služby spoločnosti Google sú v Číne narúšané kvôli blížiacemu sa 25. výročiu zásahu proti pro-demokratickým demonštrantom na pekinskom Námestí nebeského pokoja v roku 1989. Napísala to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na organizáciu GreatFire.org, ktorá monitoruje internetovú cenzúru v Číne.

slovakia

left justify in out

Organizácia na svojom blogu napísala, že vláda sa zrejme od minulého týždňa začala zameriavať na vyhľadávač Google a e-mailovú službu Gmail. Mnohým čínskym užívateľom znemožnila prístup k týmto službám. GreatFire.org tvrdí, že naposledy zaznamenala podobný blok v roku 2012, kedy trval iba 12 hodín.

 

"Nie je jasné, či je tento blok dočasným opatrením v čase výročia, alebo je permanentný. Ale pretože trvá už štyri dni, je pravdepodobnejšie, že Google bude od tejto chvíle vážne narušený a sotva použiteľný," tvrdí monitorujúca skupina.

 

Hovorca Google odpovedal na otázku o narušeniam v Číne: "Dôkladne sme to skontrolovali a na našej strane nie sú žiadne problémy".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona