Čína prvýkrát predstihla USA na pozícii hlavného trhu automobilky Porsche

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 07:24 • 2 min
Čína prvýkrát predstihla USA na pozícii hlavného trhu automobilky Porsche

na prvýkrát predstihla USA na pozícii hlavného trhu automobilky Porsche - Auto - moto Čína prvýkrát vytlačila Spojené štáty z pozície najväčšieho trhu automobilky Porsche. Oznámila to dnes nemecká spoločnosť, ktorá prezentovala výsledky za 1.

slovakia

left justify in out

img

Čína prvýkrát vytlačila Spojené štáty z pozície najväčšieho trhu automobilky Porsche. Oznámila to dnes nemecká spoločnosť, ktorá prezentovala výsledky za 1. kvartál.
      Predaj Porsche na čínskom trhu vzrástol v 1. štvrťroku medziročne o 79 % na 7099 áut, zatiaľ čo v USA predala automobilka len 6671 áut. Predaj na domácom trhu dosiahol 3873 vozidiel. Spoločnosť nedávno informovala, že aj za celý tento rok počíta s posunutím Číny na 1. miesto v rebríčku svojich najväčších trhov. Pôvodne firma predpokladala, že by sa tak malo stať až v roku 2014.
      Automobilka zároveň oznámila, že jej kvartálne tržby a prevádzkový zisk vo svete dosiahli nový rekord. Tržby vzrástli medziročne o 32 % na 3,02 miliardy eur a zisk pred úrokmi sa zvýšil o 18 % na 528 miliónov eur.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona