Čína pravdepodobne podnikne odvetné kroky, ak USA obmedzia vzájomný obchod

NETKY.SK • 18 Január 2017, 10:11 • 2 min
Čína pravdepodobne podnikne odvetné kroky, ak USA obmedzia vzájomný obchod

PEKING - Vláda v Číne pravdepodobne podnikne odvetné kroky, ak nová americká administratíva prezidenta Donalda Trumpa obmedzí obchodnú výmenu alebo investície medzi oboma krajinami. Upozornila na to dnes Americká obchodná komora v Číne.

slovakia

left justify in out

"Čína nie je bez arzenálu," vyhlásil Lester Ross, člen predstavenstva komory.

 

Čína už iniciovala niektoré opatrenia. Napríklad, zaviedla nezvyčajne vysoké antidumpingové poplatky na dovoz amerických agrochemikálií, povedal Ross novinárom.

Čínske úrady by podľa neho mohli v budúcnosti začať nové antidumpingové vyšetrovania, čo by malo negatívny vplyv na dovoz produktov z USA do Číny.

 

Komora chce preto odkázať Washingtonu, aby bol väčším realistom. Nový prezident Trump totiž v predvolebnej kampani vyhlasoval, že zvýši clo na dovoz čínskych produktov a obvinil Čínu, že manipuluje so svojou menou.

 

USA a Čína spolu čulo obchodujú. Objem ich obchodnej výmeny patrí medzi najväčšie a najkomplexnejšie v rámci celého sveta. Ale americké firmy sa sťažujú, že im Peking blokuje prístup k sľubne sa rozvíjajúcim technológiám a priemyselným odvetviam.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona