Čína pozvala poľského prezidenta na oslavy výročia konca druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 13:37 • 2 min
Čína pozvala poľského prezidenta na oslavy výročia konca druhej svetovej vojny

VARŠAVA - Čína pozvala nového poľského prezidenta Andrzeja Dudu na septembrovú vojenskú prehliadku v Prkingu pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Agentúre PAP to v noci nadnes povedal poľský minister zahraničných vecí Grzegorz

slovakia

left justify in out

"Viceprezident Li Jüan-čchao potvrdil pozvanie, takže hneď ako sa vrátim (do Poľska), odovzdám ho prezidentovi Dudovi. Ak ma požiada o odporúčanie, ihneď mu ho poskytnem," uviedol Schetyna v Pekingu. 


"Je zrejmé, že Čína skutočne chce, aby bol (Duda) prítomný, aby tu (v Pekingu) bolo 3. septembra Poľsko prítomné. Takže by sme mali z toho vyvodiť závery," dodal šéf poľskej diplomacie. 


Čínske ministerstvo zahraničných vecí pozvalo na septembrovú vojenskú prehliadku lídrov "hlavných krajín", ktoré boli zapojené do najväčšieho ozbrojeného konfliktu v dejinách ľudstva. 


Niektoré západné médiá tvrdia, že Peking, podobne ako Moskva, zneužíva tento deň na momentálne politické účely, pričom chce nepriamo poukázať na svoju vojenskú silu, konštatuje PAP. 


Andrzej Duda zloží prezidentskú prísahu 6. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies