Čína potrestá 357 predstaviteľov za predaj neúčinných vakcín

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 09:04 • 2 min
Čína potrestá 357 predstaviteľov za predaj neúčinných vakcín

PEKING - Až 357 predstaviteľov potrestá Čína v úsilí vyriešiť dôsledky celoštátneho škandálu vo verejnom zdravotníctve, týkajúceho sa predaja očkovacích látok, s ktorými sa nesprávne zaobchádzalo.

slovakia

left justify in out

Oficiálna tlačová agentúra Sinchua v stredu neskoro večer informovala, že zdravotnícki predstavitelia prídu o zamestnanie alebo ich preložia na nižší post. Agentúra sa odvoláva na správu čínskeho kabinetu, Štátnej rady, podľa ktorej bolo po celej krajine otvorených 192 trestných prípadov a v rámci rozsiahleho vyšetrovania zadržaných 202 ľudí.

 

Škandál vypukol minulý mesiac, keď úrad na reguláciu liekov oznámil odhalenie, že deväť spoločností naďalej predávalo zle uskladňované vakcíny alebo po záruke. To znamená, že neúčinné dávky očkovacej látky dostal neznámy počet detí, uviedla dnes agentúra AP.

 

Toto odhalenie vyvolalo v Čine pobúrenie medzi rodičmi, ktorí tvrdia, že neustále majú obavy z nebezpečných liekov alebo potravín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies