Čína podporí vznik súkromných bánk

NETKY.SK • 12 August 2013, 09:47 • 2 min
Čína podporí vznik súkromných bánk

PEKING - Čínska vláda chce uľahčiť vznik nových súkromných bánk s cieľom zlepšiť dostupnosť úverov pre malé firmy a podporiť hospodársky rast.

slovakia

left justify in out

O zámere aktívne rozvíjať malé banky a umožniť vstup súkromného kapitálu do služieb ako finančný lízing a spotrebiteľské úvery informoval vládny kabinet v pondelok na svojej internetovej stránke. Vláda sa podľa svojho vyhlásenia chce zamerať na vidiek a oblasti, kde sa koncentrujú malé firmy. Veľké štátne banky v Číne poskytujú väčšinu úverov do verejného sektora. Z desiatich najväčších poskytovateľov úverov v krajine je v súkromných rukách iba jedna banka, spoločnosť China Minsheng Banking Corp.

Malé a stredné podniky tvoria v Číne zhruba 60 % hrubého domáceho produktu (HDP) a zodpovedajú za zhruba 75 % nových pracovných miest. Firmy však čelia oslabenému globálnemu dopytu, ako aj ťažkostiam pri získavaní úverov, uzatvára agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies