Čína oznámila svoj zámer rozvíjať strategickú spoluprácu s Ruskom

NETKY.SK • 2 Január 2018, 17:56 • 2 min
Čína oznámila svoj zámer rozvíjať strategickú spoluprácu s Ruskom

Minister zahraničia Čínskej ľudovej republiky poznamenal, že obidve krajiny prispievajú k zachovaniu mieru a bezpečnosti na Zemi. Informuje lifer.ru.

slovakia

left justify in out

Šéf ministerstva zahraničných vecí Wang I, poslal gratulačný telegram svojmu ruskému kolegovi Sergejovi Lavrovi. V ňom je poukázaná pripravenosť Čínskej ľudovej republiky rozvíjať strategickú spoluprácu s Ruskom.

 

"V novom roku 2018, je čínska strana pripravená spoločným úsilím s Ruskom komplexne uplatňovať konsenzus, dosiahnutý lídrami dvoch krajín, neustále prehlbovať strategickú spoluprácu na medzinárodnej scéne, vynaložiť úsilie na vybudovanie novej formy medzinárodných vzťahov, založených na vzájomnom rešpekte, spravodlivosti a vzájomne prospešnej spolupráci," poznamenali na ministerstve zahraničných vecí Čínskej ľudovej republiky.

 

Úrad zaznamenal nové výsledky v spolupráci dvoch krajín, vďaka dohodám predsedu Čínskej ľudovej republiky Xi Jinpinga a prezidenta Ruskej Federácie Vladimira Putina. Čínsky minister dodal, že Rusko a Čína neustále prehlbujú politickú interakciu, "zvyšujú hladinu pragmatickej spolupráce, podporujú úzku interakciu v najdôležitejších medzinárodných otázkach". Wang I taktiež poukázal na prínos Ruska a Číny v udržovaní mieru a bezpečnosti vo svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies