Čína ohlásila sankcie voči Nancy Pelosiovej. Čo na to Amerika?

NETKY.SK • 5 August 2022, 13:24 • 2 min
Čína ohlásila sankcie voči Nancy Pelosiovej. Čo na to Amerika?

PEKING/ WASHINGTON - Čína v posledných rokoch uvalila sankcie na viacerých predstaviteľov Spojených štátov. Teraz zakročila proti predsedníčke amerického Kongresu.

slovakia

left justify in out

Čínske ministerstvo zahraničných vecí ohlásilo sankcie voči predsedníčke americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej a jej najbližšej rodine. Stalo sa tak po tom, čo jej tohtotýždňová návšteva Taiwanu vyvolala hnev Pekingu, ktorý zareagoval vojenskými cvičeniami v Taiwanskom prielive a odpálením 11 balistických rakiet. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

Aktuálne: Strana Richarda Sulíka so zásadným stanoviskom. Výzva pre stranu Veroniky Remišovej!

 

img


Rezort diplomacie v Pekingu vyhlásil, že Pelosiovej návštevu Taiwanu vníma ako vážne zasahovanie do vnútorných záležitostí Číny a vážne podkopávanie jej suverenity a územnej celistvosti." V marci Peking oznámil, že zavádza vízové obmedzenia pre viacerých amerických predstaviteľov za údajné lži o záležitostiach týkajúcich sa ľudských práv v Číne. 

 

Predošlé sankčné opatrenia, vrátane zákazu vstupu do Číny a obchodovania s čínskymi subjektmi, sa vzťahovali napríklad na bývalého ministra zahraničných vecí USA Mikea Pompea či Petra Navarra, obchodného poradcu exprezidenta Donalda Trumpa.

 

Z domova: Mám dôkazy, že Sulík je zákerný zradca, hovorí Igor Matovič. Neuveríte, čo zverejnil!

 

img

 

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken dnes odsúdil čínske vojenské cvičenia v blízkosti Taiwanu, pričom ich opísal ako značnú eskaláciiu" situácie. Blinken uviedol, že pre vojenské manévre Číny, ktoré sú odpoveďou na návštevu predsedníčky Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiovej na Taiwane, „neexistuje žiadne ospravedlnenie."

„Predpokladali sme, že by Čína mohla podniknúť takéto kroky... Faktom je, že Pelosiovej návšteva prebehla pokojne. Na takúto vojenskú extrémnu a neprimeranú odpoveď jednoducho neexistuje ospravedlnenie," povedal Blinken.

 

Zo sveta: Volodymyr Zelenskyj: Amnesty International svojimi klamstvami podporuje terorizmus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies