Čína odsúdila chemický útok v Sýrii a podporuje jeho nezávislé vyšetrenie OSN

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 13:01 • 2 min
Čína odsúdila chemický útok v Sýrii a podporuje jeho nezávislé vyšetrenie OSN

PEKING - Čína dnes odsúdila tohtotýždňový chemický útok v Sýrii a vyhlásila, že podporuje nezávislé vyšetrovanie vedené Organizáciou Spojených národov a jej príslušnými úradmi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa čínskeho rezortu diplomacie Chua Čchun-jing zároveň pripomenula, že Čína je proti používaniu chemických zbraní ktoroukoľvek krajinou a za akýchkoľvek okolností.

 

Chua Čchun-jing uviedla, že Čína zaznamenala "posledný vývoj" v oblasti sýrskeho konfliktu. Bez toho, aby sa zmienila o americkom raketovom útoku na základňu sýrskeho vládneho letectva v provincii Homs, Chua Čchun-jing apelovala, že teraz je nutné zabrániť zhoršeniu situácie a obnoviť politický proces, ktorý by viedol k riešeniu sýrskej otázky.

 

Podľa agentúry AP z chemického útoku na sýrske mesto Chán Šajchún, pri ktorom tento týždeň zahynulo viac ako 80 ľudí, hovorkyňa nikoho neobvinila. Spojené štáty pripisujú zodpovednosť zaň vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

Čína spolu s Ruskom na pôde Bezpečnostnej rady OSN bráni odsúdeniu režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ale na rozdiel do Ruska nie je priamo zapletená do ozbrojeného konfliktu v Sýrii.

 

Raketový útok na sýrsku leteckú základňu Šajrát sa uskutočnil dnes na úsvite. Očakáva sa, že zatieni dnešné rokovania amerického prezidenta Donalda Trumpa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona