Čína odpustí zahraničným firmám dane zo ziskov, má však jednu podmienku

NETKY.SK • 29 December 2017, 12:56 • 2 min
Čína odpustí zahraničným firmám dane zo ziskov, má však  jednu podmienku

PEKING - Čína reaguje na americkú daňovú reformu tým, že zahraničným firmám poskytuje daňové úľavy v snahe udržať si investície.

slovakia

left justify in out

Zahraničné spoločnosti budú oslobodené od daní zo ziskov, ktoré opätovne investujú do určitých odvetví. Oznámili to vo štvrtok večer čínske ministerstvo financií a daňový úrad. Toto opatrenie sa prijíma so spätnou účinnosťou od 1. januára 2017, čo znamená, že firmám sa vrátia dane zaplatené v tomto roku. Ide o prvú reakciu Pekingu na rozhodnutie USA zredukovať korporátne dane.

Oslobodenie od daní sa bude uplatňovať pre firmy, ktoré svoje zisky opätovne investujú do sektorov uvedených vo vládnych katalógoch. Patrí k ním odvetvie solárnej a veternej energetiky, ekologické poľnohospodárstvo a ďalšie oblasti, v ktorých sa Peking snaží o technologický rozvoj. Čína bola dlhodobo medzi hlavnými globálnymi cieľmi investícií, ale záujem zahraničných firiem o investovanie v krajine oslabuje. Z prieskumov podnikateľských organizácií vyplýva, že pre firmy sa stávajú dôležité iné ázijské ekonomiky, ktoré sa považujú za ziskovejšie alebo menej reštriktívne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona