Čína odmietla obvinenie, že ukradla plány na stíhačku F-35

NETKY.SK • 19 Január 2015, 13:50 • 2 min
Čína odmietla obvinenie, že ukradla plány na stíhačku F-35

PEKING - Ako neopodstatnené odmietla dnes Čína obvinenia, že ukradla plány na "neviditeľnú" stíhačku F-35. Nemecký časopis Der Spiegel zverejnil totiž v sobotu informácie Edwarda Snowdena o kybernetickom útoku.

slovakia

left justify in out

Pentagón v minulosti priznal, že hackeri sa zamerali na citlivé dáta obranných programov, ako je stíhačka F-35, ale zdržal sa verejného obvinenia Číny, vysvetľuje agentúra Reuters.

 

Bezpečnostní odborníci tvrdia, že čínske "neviditeľné" stíhačky domácej výroby majú mnohé prvky z tohto amerického stroja. Podľa Pentagónu a výrobcu stíhačky, spoločnosti Lockheed Martin, neunikli pri útokoch nijaké citlivé informácie.

 

Der Spiegel v sobotu zverejnil viacero Snowdenových dokumentov vrátane prísne tajnej prezentácie americkej vlády, podľa ktorej Čína ukradla "veľa terabytov" dát o programe F-35, vrátane dizajnu radaru a plánov motora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona