Čína odmieta akceptovať nevychované deti! Chce trestať rodičov

NETKY.SK • 18 Október 2021, 14:08 • 2 min
Čína odmieta akceptovať nevychované deti! Chce trestať rodičov

PEKING - Čínsky parlament pritvrdzuje. Chystá sa zvážiť prijatie zákona, ktorý by umožnil potrestať rodičov v prípade, ak sa ich maloleté dieťa bude "správať veľmi zle" alebo spácha nejaký trestný čin.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu zákona a podpore rodinnej výchovy budú úrady môcť pokarhať opatrovníka dieťaťa a nariadiť mu, aby absolvoval program o rodinnej výchove v prípade, ak úrady zistia u dieťaťa, ktoré je v jeho opatere, veľmi zlé alebo kriminálne správanie. "Je mnoho dôvodov, pre ktoré sa dospievajúci ľudia nesprávajú dobre, a hlavným je nedostačujúca alebo nevhodná rodinná výchova," uviedol hovorca komisie pre legislatívne záležitosti čínskeho parlamentu Cang Tchie-wej.

 

img

 

Prečítajte si: Čína sprísnila pravidlá pre televízne a rozhlasové stanice!

 

Návrh zákona o podpore rodinnej výchovy, ktorý tento týždeň preskúma na zasadnutí Stály výbor čínskeho parlamentu, okrem toho nalieha na rodičov, aby naplánovali pre svoje deti čas tak, aby mali možnosť oddychovať, hrať sa a cvičiť.

 

Peking začal tento rok uplatňovať asertívnejšiu rodinnú politiku, píše Reuters. Zaviedol napríklad opatrenia na boj so závislosťou detí na online hrách, ako aj proti "slepému uctievaniu internetových celebrít".

 

img

 

Čínske ministerstvo školstva prednedávnom napríklad obmedzilo čas, ktorý môžu deti stráviť hraním online hier, na tri hodiny týždenne. Deti sa tak môžu hrať jednu hodinu v piatok, sobotu, v nedeľu a počas sviatkov.

 

img

 

Čínska vláda je tiež znepokojená prílišnou záťažou detí vyučovaním v školách. Z tohto dôvodu preto obmedzila zadávanie domácich úloh a zakázala doučovanie hlavných predmetov cez víkendy a sviatky.

 

Peking okrem toho začal naliehať na čínskych mužov, aby boli menej "zženštilí" a správali sa "mužnejšie". V tejto súvislosti začalo tiež čínske ministerstvo školstva naliehať na školy, aby začali propagovať rôzne športy, napríklad futbal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona