Čína, Nórsko a Švédsko rozhodne odsúdili najnovšiu jadrovú skúšku KĽDR

NETKY.SK • 3 September 2017, 11:55 • 2 min
Čína, Nórsko a Švédsko rozhodne odsúdili najnovšiu jadrovú skúšku KĽDR

PEKING - Čína rozhodne odsúdila najnovšiu a doposiaľ najmohutnejšiu jadrovú skúšku, ktorú dnes uskutočnila Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie čínskeho ministerstva zahraničných vecí.

 

Pchjongjang uskutočnil jadrovú skúšku napriek nesúhlasu medzinárodného spoločenstva a napriek skutočnosti, že čínska vláda takýto postup "rozhodne odsudzuje".

 

"Čína spolu s medzinárodným spoločenstvom... neochvejne presadzuje denuklearizáciu Kórejského polostrova a zachovanie mieru a stability" v tejto oblasti, uvádza sa vo vyhlásení čínskeho ministerstva zahraničných vecí.

 

Severokórejskú skúšku údajne vodíkovej bomby odsúdilo aj Nórsko a Švédsko. Nórsky minister zahraničných vecí Börge Brende vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby na tento krok Pchjongjangu rozhodne zareagovalo.

 

Švédska ministerka zahraničných vecí Margot Wallströmová na Twitteri uviedla, že "najnovšia skúška je ohrozením svetového mieru a stability".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona