Čína nepovolí párom ľubovoľný počet detí

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 17:10 • 2 min
Čína nepovolí párom ľubovoľný počet detí

PEKING - Čínska vláda nemá v úmysle dovoliť párom mať toľko detí, koľko by si jednotlivé dvojice priali.

slovakia

left justify in out

Peking to oznámil po zmene legislatívy, na základe ktorej povolil všetkým dvojiciam mať spoločne dve deti namiesto dovtedy povoleného jedného, píše agentúra AP.

 

Čína, ktorej počet obyvateľov dosiahol vlani 1,375 miliardy, musí pri prijímaní dôležitých rozhodnutí brať do úvahy obrovskú populáciu a vyčerpateľné zdroje, uviedla riaditeľka Národnej komisie pre zdravie a plánovanie rodičovstva Li Pin.

 

S platnosťou od začiatku tohto kalendárneho roka zmiernila Čína svoju desaťročia platnú politiku jedného dieťaťa a dovolila všetkým zosobášeným párom mať dve deti. V minulosti mohla mať väčšina manželských dvojíc v mestách maximálne jedno dieťa a páry vo vidieckych oblastiach druhé iba v prípade, že prvorodenou bola dcéra.

 

"Nemáme konkrétny časový harmonogram" na zrušenie politiky plánovania rodiny, ktorá je "základom štátnej politiky", povedala Li novinárom na tlačovej besede počas výročného zasadnutia čínskeho parlamentu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona