Čína je odhodlaná zmariť všetky snahy Taiwanu o nezávislosť

NETKY.SK • 18 Október 2017, 11:26 • 2 min
Čína je odhodlaná zmariť všetky snahy Taiwanu o nezávislosť

PEKING - Čína má odhodlanie, odvahu a schopnosť zmariť akékoľvek snahy Taiwanu o získanie nezávislosti, vyhlásil dnes čínsky prezident Si Ťin-pching na úvodnom zasadaní 19. zjazdu Komunistickej strany Číny v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Dodal, že Čína bude aj naďalej pokračovať v úsilí získať Taiwan pod svoju kontrolu mierovými prostriedkami. Zdôraznil však, že Peking nikdy neumožní trvalé oddelenie "akejkoľvek časti" Číny.

Taiwan, ktorý sa oficiálne volá Čínska republika a od roku 1949 má vlastnú vládu, nikdy oficiálne nevyhlásil nezávislosť a Peking ho naďalej považuje za integrálnu súčasť svojho územia.

 

Nezávislosť Taiwanu v súčasnosti uznáva iba 22 krajín sveta a Čína ho naďalej považuje za svoju odštiepeneckú provinciu, čo bráni začleneniu tohto ostrovného štátu do OSN a iných významných medzinárodných organizácií. Peking naďalej trvá na znovuzjednotení s Taiwanom.

 

Čína vlani prerušila kontakty s taiwanskou vládou, aby potrestala prezidentku Taiwanu Cchaj Jing-wen za to, že odmieta podporiť pozíciu Pekingu, že Taiwan je súčasťou čínskeho územia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona