Čína je ochotná rokovať s USA o obchode a ponúka zvýšenie dovozu polovodičov

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 13:25 • 2 min
Čína je ochotná rokovať s USA o obchode a ponúka zvýšenie dovozu polovodičov

PEKING - Čína je ochotná rokovať so Spojenými štátmi o vyriešení rozdielov vo vzájomnom obchode. Vyhlásila to v pondelok na pravidelnom brífingu hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chua Čchun-jing.

slovakia

left justify in out

Je to reakcia na hrozbu možnej obchodnej vojny medzi dvoma najväčšími svetovými ekonomikami. Podľa renomovaných britských novín Financial Times Čína už ponúkla, že bude kupovať viac polovodičov od Spojených štátov. Peking "odkloní" časť z ich nákupu z Južnej Kórey a Taiwanu v prospech USA s cieľom pomôcť tak znížiť obchodný prebytok Číny so Spojenými štátmi, napísali v pondelok Financial Times s odvolaním sa na zdroje, ktoré nechceli byť menované.

 

Čínski predstavitelia v snahe zabrániť hroziacej obchodnej vojne s USA tiež urýchľujú dokončenie nových regulácií, aby boli hotové do mája. Tie totiž umožnia zahraničným finančným skupinám získať väčšinový podiel v čínskych firmách, ktoré obchodujú s cennými papiermi, uviedli Financial Times s odkazom na ľudí oboznámených s priebehom diskusií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies